Hírek / Civil szervezetek

A szervátültetett és szervátültetésre váró, krónikusan beteg gyermekek gyógyulásának egyik legfontosabb színtere a "Mi is nyaralunk" nyári tábor, amelyet 2004 óta évi rendszerességgel szervez meg a Transzplantációs Alapítvány. Fontos eleme a tábornak, hogy az egészséges testvérekkel is együtt pihennek a gyerekek, hiszen a testvérük betegségét ők is végigkísérték, az ő életükből is kimaradt a felhőtlen gyermekévek egy része. Emellett a tábor célja megteremteni a feltételeket, hogy a krónikusan beteg gyermekek képesek legyenek beilleszkedni a közösségbe, valamint hogy képességeiket fejleszthessék, hogy egészséges kortársaikhoz hasonlóan élhessenek.

A táborban a gyermekek pszichológusok, testnevelő pedagógusok, óvodapedagógusok, gyógypedagógusok, gyógytornászok, színészek, festőművészek, meseterapeuta, családterapeuta és animátorok segítségével megtervezett programokon vettek részt. A közel 200 résztvevő idén a következő műhelyeket próbálhatta ki:
- Csudamadár-festés
- Kézműves foglalkozások
- Tánctanulás (idén a csa-csa-csa-t tanulhatták meg)
- Tematizált beszélgetések
- Akadályverseny
- Sminkelés az anyukákkal.

Az alábbi képekből is látszik, hogy az egy hét felejthetetlen élményeket jelentetett a gyerekeknek, hogy a sok játék, sport során mennyi felhőtlen kikapcsolódásban lehetett részük.

2007 óta a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért a MOL Gyermekgyógyító Program segítségével valósítja meg nyári táborait.