Hírek / Művészet-tudomány

Macedóniában rendezték meg 14. alkalommal az Ohrid Pearls Nemzetközi Zenei Versenyt. Az indulók között volt az Kothencz Melinda, Mohai Viola és Zsófioboán játszó Mohai Zsófia is, aki korosztályában 1. díjat nyert. Az első helyezésnek köszönhetően játszhatott a gálakoncerten. A verseny és a gálakoncert alatt nyújtott teljesítményéért Zsófi az European Union of Music Competitions for Youth különdíját is elnyerte.

Zsófi húga, Mohai Viola 11 éves oboista, a Kontrasztok AMI diákja, szintén 1.díjat nyert ezen a versenyen.

Zsófi idén már egy másik versenyen is nagyon szép eredményt ért el: a XX.Daleki Akordi Nemzetközi Zenei Versenyen, melyet a horvátországi Splitben rendeztek meg, a 230 fős mezőny legmagasabb pontszámával 1. díjat és a verseny nagydíját nyerte meg. Mohai Viola ezen a versenyen 1. díjat nyert, korcsoportja legmagasabb pontszámával.

Gratulálunk!

Zsófi és Viola tanára az idei évben MOL Tehetséggondozásért Díjjal kitüntetett Kothencz Melinda.

Zsófi pályafutását 2011 óta támogatja a MOL Tehetségtámogató Program, amely legutóbb saját hangszer vásárlásához segítette hozzá.