Hírek / Művészet-tudomány

A MOL Tehetségtámogató Program által támogatott táncos áprilisban Legend című koreográfiájával első helyet, a Fátyoltánc című koreográfiával második helyet szerzett a szerbiai versenyen, majd hazatérve Sümegen előbbivel arany minősítést is szerzett. Májusban Bécsben a Legend koreográfiával első helyet, a Fátyoltánc koreográfiával harmadik helyet szerzett. A pontszerző versenyen szerzett magas pontszámokkal kvalifikálta magát a Weisweilerben megrendezésre kerülő Európa Bajnokságra.

Fruzsina 4 évesen kezdett el táncolni tanfolyami csoportban, majd 1 év múlva a versenyző csapatba került. 5 éves kora óta minden évben hazai és nemzetközi versenyekre utazott - szinte minden alkalommal dobogós helyezést szerezve. Eleinte csapatban táncolt, de látva tehetségét, tánctanára egyéni szóló koreográfiákat is készített számára. Három éve szóló táncosként külföldi pontszerző versenyeken indul, ahol minden évben megszerezte az Európa Bajnokságra való kijutás lehetőségét. Művészi táncaival rendszeresen fellép kulturális eseményeken.

Fruzsinát 2014-2015-ben a MOL Tehetségtámogató Program támogatta.