Hírek / Civil szervezetek

A 3,5 éves Csabi októberben került a Heim Pál Kórházba, mert karjából rosszindulatú csomót kellett eltávolítani. A kezelés, a kemoterápia hónapokig tartott, a kórházat csak februárban hagyhatta el, a fenntartó kezelések még mindig tartanak. A fizikailag és lelkileg is megterhelő időszakban csak a jövőbeli tervek és álmok adnak erőt a betegeknek és szüleiknek. Csabi álma egy piros bicikli volt, amivel gyógyulása után házuk közelében biciklizhet majd. A Csodalámpa teljesítette kívánságát, és a boldog mosoly nem maradt el.

A Csodalámpa Alapítvány évente 260-280 életveszélyesen beteg 3 és 18 év közötti, Magyarországon gyógykezelt gyerek egy-egy saját kívánságát teljesíti. Az országos kívánságteljesítő hálózattal és támogatókkal segítik a kórházak gyógyító munkáját és a rehabilitációt is. Kedvességükkel, figyelmes ajándékaikkal kitágítják a betegszobára beszűkült világot, reményt adnak a „lehetetlen” kívánság megvalósulásának élményével.

A Csodalámpa munkáját 2017-ben a MOL Gyermekgyógyító Program támogatja.