Hírek / Civil szervezetek

Készülnek a falfestményekMesefigurák és a közösségi közlekedéssel kapcsolatos járművek szépítik a Homokkerti Pitypang Óvoda termeit: az elmúlt napokban a Debreceni SZC Könnyűipari Szakképző Iskolája és Speciális Szakiskolája diákjai, közösségi szolgálat keretében megtervezték a rajzokat, majd saját maguk festették fel az óvoda két termének belső falaira.

A debreceni diákok körében népszerűek az olyan közösségi szolgálatos feladatok, amely során a fiatalabb korosztályok számára nyújthatnak segítséget. E cél mentén készítette pályázatát a DERKE és három középiskolával együttműködve született meg a “Játékos közlekedés!” program. A most megvalósult feladat a program egyik fele, a későbbiekben a diákok egyszerű játékokat készítenek az óvodások számára, fából és kreatív hobby anyagokból.

Az egyesület célja, hogy a közreműködő iskolák diákjai számára olyan, a szakmai tanulmányaiknak és érdeklődésüknek megfelelő feladatokat biztosítsanak, amelyet szívesen végeznek. A rajzok megvalósításában csak minimális feltételt szabtak a számukra: az óvoda jelképének, és az egyesület részéről pedig a közösségi közlekedés témájának megjelenítése volt a kérésük. A feladat megvalósításában csak a diákok saját elképzelése és a helyi adottságok szabtak határt. Emellett a rajzokkal az óvodás korosztály számára a közösségi közlekedés népszerűsítése is céljuk volt, azzal az üzenettel, hogy a közösségi közlekedés a mindennapjaink része. Az elkészült egyik festmény

A fali dekoráció készítésében összesen tizenhat diák vett részt, akik összesen több mint 200 órányi közösségi szolgálatot teljesítettek. Az elvégzett feladatok, a közös munka mind egyesület tagjai, mind a diákok számára hasznos volt, hiszen mindannyian új tapasztalatokkal gazdagodtak.

A Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület közösségi szolgálatos projektjeit 2014-től segíti alapítványunk.