Hírek / Sport

Az október végi kontinens bajnokságon 25 ország közel 2400 versenyzője mérte össze tudását, köztük a 16 éves magyar tehetség, Szántai Luca is.

Bár a verseny előtt a fiatal karatéka nagyon izgult, de amint felállt a tatamira csak a feladatra összpontosított: kumitében (küzdelem) a 4-es döntőbe való bejutást eldöntő meccsen 1-5 hátrányból fordított, és nyert 6-5-re.  Luca ebben a kategóriában végül a 3. helyen végzett.

Kata (formagyakorlat) kategóriában, mindössze 0,1 tizeddel kapott ki az első helyezettől, így lett ezüstérmes.

Luca 2009-ben kezdett el karatézni, jelenleg a SZAC Karate Sportegyesület tagja, a XVIII. kerület Senczi Molnár Albert Református Általános Iskola tanulójaként. Tehetsége és kivételes szorgalma hamar megmutatkozott, s mára már nem csak egyesülete, hanem hazánk egyik legtehetségesebb karatésává vált. Következő nagy versenye a jövő nyár eleji világbajnokság, ahonnan aranyéremmel szeretne hazatérni.

Pályafutását 2017-től segíti a MOL Tehetségtámogató Program.