Hírek / Sport

Az Australian Openen harmadik helyen kiemelt magyar, japán kettős két sima szettben, 6:4, 6:4-re nyert a nyolcadikként rangsorolt amerikai Chloe Beck, Emma Navarro páros ellen a melbourne-i fináléban, így Kapros Anikó után újabb magyar junior GS-győztest üdvözölhettünk Nagy Adrienn személyében.

Az MTK színeiben versenyző, a MOL Alapítvány által támogatott 17 éves teniszező a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy partnerével, a japán Kavagucsi Nacumival novemberben álltak össze, miután az eredetileg választott párja az utolsó pillanatban lesérült. A Nemzeti Sportnak nyilatkozva Nagy Adrienn elmondta, mivel az első tornán, Mexikóban sikerült döntőbe jutniuk, azonnal elhatározták, hogy az ausztráliai előversenyen, majd az openen is együtt fognak játszani.

molnagy-fit-790x10000-1.jpg

„Az előversenyen kicsit elizgultuk a döntőt, és elvesztettük, de ez azért nagy önbizalmat adott ahhoz, hogy az openen jól szerepeljünk. Az volt a célunk, hogy minél felszabadultabban játsszunk”

Nagy Adrienn teniszcsaládból származik, edzői a szülei, Nagy Tamás és a korábbi háromszoros magyar egyéni bajnok Csurgó Virág. A fiatal versenyző az idei Grand Slameket még a junioroknál fogják lejátszani, ezeken kívül még egy-két junior versenyt vállalnak, hogy Adrienn-nek jó ranglistahelyezése legyen, de egyúttal elkezdik a profi felnőtt pályafutását is.

A MOL Alapítvány fiatal versenyzője eredményeinek hála indulhat a budapesti WTA tornán, de az idei céljaihoz már azt is hozzátette, hogy szeretne a felnőtt világranglista első 500 helyezettje közé kerülni.