Hírek / Sport

Másfél nap telt el a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia kezdeteóta, de már a harmadik aranyéremnél járt a magyar csapat (a korábban szinténMOL Alapítvány-támogatott Milák Kristóf hozta az első aranyat). Bízni lehetetta 63 kilogrammos ifjúsági Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmescselgáncsozólányban, és be is váltotta a hozzá fűzött reményeket.

A MOL Tehetségtámogató Program 16 éves sportolója, Özbas Szofi az aranycsatában úgy nyert, hogy ahosszabbításban lekopogtatta a tunéziai Mariem Hlifit, így a dobogó legfelsőfokára állhatott fel Argentínában. Múlt hónapban vele készült interjúnkat ITT olvashatod.

eyof-gyor2017-judo-szofi-ozbas.jpg

Nem tudom, mi lesz öt perc múlva, és azt sem, mi lesznéhány nap múlva. Az biztos, hogy egyelőre nem tudom felfogni, ami történtvelem. Képtelen vagyok rá, hogy körülírjam, hogy mennyire boldog vagyok.Ilyenkor érzem, hogy megéri a rengeteg munka, amit ebbe a sportba fektetek. Maén voltam a legerősebb fejben, nem foglalkoztam semmivel és senkivel, csakazzal, hogy meg kell csinálnom” − mesélte Szofi az utanpotlassport.hu-nak adottinterjújában, miután eljátszották neki a magyar Himnuszt.

A Ceglédi VSE sportolója korántsem pihenhet még, ugyanisoktóber 16-án utazik tovább a Bahamákra, ahol a junior-világbajnokságon isbizonyítani szeretne, tehát a munka továbbra sem állhat meg.