Pályázóknak / Helyi Közösségek

Helyi Érték Program

A Helyi Érték Program célja helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatása, amelyek a helyben élő emberek életét, közösséggé válását, identitásának megerősödését segítik, és helyi problémákra keresnek helyben adható válaszokat. 2018-ban első alkalommal hirdettük meg a felhívást, amelyben összesen 40 civil szervezet kezdeményezéseit tudjuk támogatni összesen 20 millió forinttal.

A 2018. őszén meghirdetett felhívásra összesen 297 pályázat érkezett be négy kategóriában: Jövő generációja; Kultúra; Környezetvédelem és fenntarthatóság; Társadalom.

A szakmai értékelés javaslata és a MOL Alapítvány kuratóriumának döntése alapján 109 pályázat – körzetenként legalább 2, legfeljebb 3 – 2019. április 1 - 22. között közönségszavazáson vehetett részt a MOL benzinkút hálózat kijelölt töltőállomásain.

A körzetenként legtöbb szavazatot begyűjtő szervezet nyerte el a pályázatban igényelt max. 500.000 Ft támogatást, amelyet 2019. május és december között használhat fel tervei megvalósítására.

40 körzetben összesen több mint 120.000 szavazatot adtak le 109 szervezetre a vásárlók és a szimpatizánsok.

A szavazás eredményét a letölthető dokumentumok között találja.

A helyi közösségeket 2014-2017 között a KÖSZ! Programon keresztül segítettük, amelynek célja volt, hogy támogassa a helyi civil szervezetek és oktatási intézmények összefogását új iskolai közösségi szolgálati projektek valósításában annak érdekében, hogy minél több diák teljesítse az érettségi feltételének számító 50 óra Iskolai Közösségi Szolgálatot, és ennek során olyan élményben legyen része, ami motiválhatja őt a további önkéntes tevékenységre. Négy év alatt összesen 326 projektet támogatottunk több mint 80 millió forinttal, amelyekben több mint 6000 diák teljesített közel 120.000 óra közösségi szolgálatot. A program együttműködő partnere, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet volt.