Pályázóknak / Helyi Érték Program

2019-ben az ország teljes területéről várjuk a pályázatokat. A körzetek beosztását, a részletes felhívást és a pályázati mintaűrlapját a letölthető mellékletek között találja.

Elnyerhető támogatás: 500.000 Ft/ projekt. A teljes rendelkezésre álló keretösszeg 30 millió forint.

Négy kategóriában fogadjuk a pályázatokat:

  1. Jövő generációja
  2. Kultúra
  3. Környezetvédelem és fenntarthatóság
  4. Társadalom

A szakmai értékelésen túljutott pályázatok közül a nagyközönség választhatja majd ki online szavazás útján 2020. tavaszán, mely projektek nyerjék el az egyenként 500.000 Ft-os támogatást.

A pályázatok meghosszabbított beadási határideje: 2020. január 5.!

A pályázatokat kizárólag online módon lehet benyújtani előzetes regisztrációt követően. Kérjük, szervezetét legkésőbb 2020. jan.3-ig regisztrálja!

Regisztráció és pályázatok benyújtása: https://opa.molalapitvany.hu/ugyfelkapu


Hogyan készíthet sikeres pályázatot? Jelentkezzen pályázati tájékoztató napjainkra és segítünk! A pályázati napokról részletesebb információt itt talál.

A Helyi Érték Programot első alkalommal 2018-ban hirdettük meg. Összesen 40 civil szervezet kezdeményezéseit tudtuk támogatni 20 millió forinttal. Többek között ennek keretében szervezett Szolnokon egy új sportág, a Trail-O népszerűsítésére rendezvényt az Én is vagyok! Egyesület, valósított meg közösségépítő webtévét gyerekekkel Dunaszekcsőn a Control Stúdió Filmegyesület, készültek magaságyások a gyöngyösi Fecskefészek óvodában és a Helyi Érték támogatásával gyűjtötték össze Mosonmagyaróváron az országos védettség alatt álló műemlékeket a helyi Városvédő Egyesület kezdeményezésére.

A helyi közösségeket 2014-2017 között a KÖSZ! Programon keresztül segítettük, amelynek célja volt, hogy támogassa a helyi civil szervezetek és oktatási intézmények összefogását új iskolai közösségi szolgálati projektek megvalósításában. Négy év alatt összesen 326 projektet támogatottunk több mint 80 millió forinttal, amelyekben több mint 6000 diák teljesített közel 120.000 óra közösségi szolgálatot. A program együttműködő partnere, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet volt.