Pályázóknak / Helyi Érték Program

54 körzetben összesen 151 szervezet került be a Helyi Érték program második fordulójába a szakmai értékelés és a MOL Alapítvány kuratóriumának döntése értelmében. Közülük a nagyközönség választhatja ki online szavazás útján 2020. március 9 - 29. között, mely projektek nyerjék el az egyenként max. 500.000 Ft-os támogatást.

Érdeklik a szervezetek? Szavazna? Lépjen ide!

A 2019. évi felhívásra összesen 413 pályázat érkezett be a jövő generációja, kultúra, környezetvédelem és fenntarthatóság és társadalom kategóriákban.

A Helyi Érték Programot első alkalommal 2018-ban hirdettük meg. Összesen 40 civil szervezet kezdeményezéseit tudtuk támogatni 20 millió forinttal. Többek között ennek keretében szervezett Szolnokon egy új sportág, a Trail-O népszerűsítésére rendezvényt az Én is vagyok! Egyesület, valósított meg közösségépítő webtévét gyerekekkel Dunaszekcsőn a Control Stúdió Filmegyesület, készültek magaságyások a gyöngyösi Fecskefészek óvodában és a Helyi Érték támogatásával gyűjtötték össze Mosonmagyaróváron az országos védettség alatt álló műemlékeket a helyi Városvédő Egyesület kezdeményezésére.

A helyi közösségeket 2014-2017 között a KÖSZ! Programon keresztül segítettük, amelynek célja volt, hogy támogassa a helyi civil szervezetek és oktatási intézmények összefogását új iskolai közösségi szolgálati projektek megvalósításában. Négy év alatt összesen 326 projektet támogatottunk több mint 80 millió forinttal, amelyekben több mint 6000 diák teljesített közel 120.000 óra közösségi szolgálatot. A program együttműködő partnere, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet volt.