Hírek / Civil szervezetek

A Konduktív Iskoláért Közhasznú Alapítvány és az Óperenciás Kreatív Csoport között két éve kezdődött az együttműködés egy speciális művészeti élményprogram kidolgozására. Idén, a tavalyi munka folytatásaképpen, a budapesti Pető Intézetbe járó mozgássérült, felső tagozatos gyermek számára művészeti-élménypedagógiai programsorozatot valósítottak meg, melyben részt vett az Óperenciás Csoport három művész szakembere is, továbbá a Pető Intézet konduktor-művészetterapeuta végzettségű munkatársa Vadász Zsuzsanna.

Témáik közt szerepelt a természet felfedezése, mellyel a legegyszerűbb növényi életfolyamatokon keresztül közelítettek az emberi lélek működéséhez, érzelemvilágához, valamint felfedezték a természetes és mesterséges anyagok kapcsolódási pontjait, és megvizsgálták az egyén dimenzióit az építészeten keresztül.

A Pető András Főiskola Gyakorló Általános Iskolája, a Konduktív Iskoláért Közhasznú Alapítvány és az Operenciások Kreatív Csoport Tér-Forma-Test-Harmónia címmel nyitja meg kiállítását május 24-én 15 órakor a FISE Galériában (1052 Budapest, Kálmán Imre utca 16.) Az élménypedagógiai képzőművészeti programot bemutató kiállítást Gáborné Haáz Andrea, az Új Európa Alapítvány ügyvezetője nyitja meg, mely június 3-ig megtekinthető.

A Konduktív Iskoláért Közhasznú Alapítvány munkáját 2015-ben a MOL Gyermekgyógyító Program támogatta.