Hírek / Civil szervezetek

A historikus táncokat magas szinten művelő Garabonciás Gyermekegyüttes Aranyos Ágota tánc- és drámapedagógus, valamint Tarcsa Zoltán pantomim művész vezetésével harmadik éve valósítja meg közös intergációs programját a IX. kerületi Friss utcai Általános Iskola és az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon lakóival. A MOL Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító Programjának támogatásával megvalósult projekt keretében a fogyatékkal élő és egészséges gyermekek a tánc és a pantomim segítségével tanulhattak az egymás iránti toleranciáról, az odafigyelésről és egymás elfogadásáról. Az október óta tartó közös munka gyümölcse április 29-én, a Tánc Világnapján lesz látható először színpadon (Óramesék, Állatmesék, Embermesék címemel) a Gödöllői Királyi Kastélyban, ahol a Ferencvárosi Garabonciás Együttes gyakori vendég. Az előadás pozitív üzenete, hogy nincs különbség fogyatékkal élők és a többi ember között.

Óramesék

A Garabonciás Alapítvány által koordinált élmény terápiás program kettős céllal jött létre: egyrészt a mozgás örömén keresztül szeretné fejleszteni a középsúlyosan értelmi fogyatékos gyermekek személyiségét, másrészt az egészséges gyermekekkel közösen megtartott foglalkozások által kívánja elősegíteni a társadalmi szolidaritás, a fogyatékosok integrációjának megvalósulását. .A program fontossága, hogy a sajátos, zárt világban élő értelmileg akadályozott gyerekek a megszokott környezetbe is találkozzanak újdonságokkal, új impulzusokkal. A tánctól elválaszthatatlan zene, a megismert korok táncai, játékai mind tágítanak ismereteiken, de elsődleges cél a társadalomba való beilleszkedés, a méltó emberi élet megvalósulása. Ehhez nagyon fontos az épek részéről az elfogadása és a befogadás.

Időpont: Április 29. 14:30
Helyszín: Gödöllői Királyi Kastély Lovarda

A program mindenki számára ingyenes.
A MOL Gyermekgyógyító Program 2013 óta támogatja a Garabonciás Alapítvány munkáját.