Hírek / Művészet-tudomány

2015 őszén új évadot kezdett az Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész által vezetett, oldott stílusú, interaktív, humorral átszőtt és vetítéssel egybekötött sorozat, amely a tizenéves általános és középiskolásoknak szól. Hova tűnt a hang? Mi mindent tud a zongora? Mit csinál a zeneszerző, ha beteg? És mit csinál, ha magányos? Messze áll egymástól a klasszikus és a népzene? Kérdések, válaszok és rejtvények – és persze jutalom a megfejtőknek!

A koncerteken a MOL Tehetségtámogató Program fiatal zenészei is fellépnek. A műsorok célja természetessé tenni a komolyzene hallgatását a fiatalok között, és felébreszteni bennük a tudatos hallgatás igényét.

A január 16-i koncert címe:

Mitől zong az ora? - avagy rendhagyó hangszerbemutató

Közreműködik: Dömötör Máté, Hirling Bettina, Karakas Benedek, Verriez Lilla, Vida Mónika Ruth - zongora Műsorvezető: Eckhardt Gábor

Időpont: 2016. január 16., 15:00

Helyszín: Budapest Music Center, 1093 Budapest, Mátyás u. 8.

Jegyek 1000 forintos áron kaphatók a helyszínen, az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

A következő koncertek időpontjai:
2016. február 7. 11:00
2016. március 20. 11:00