Hírek / Művészet-tudomány

A Fülbe-való Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész által vezetett, oldott stílusú, interaktív, humorral átszőtt és vetítéssel egybekötött sorozat, amely a tizenéves általános és középiskolásoknak szól. A zenetörténeti bolhapiac témái hétről hétre érdekes megközelítésekkel mutatják be a műfaj nagyjait: Hova tűnt a hang? Mi mindent tud a zongora? Mit csinál a zeneszerző, ha beteg? És mit csinál, ha magányos? Messze áll egymástól a klasszikus és a népzene? Kérdések, válaszok és rejtvények – és persze jutalom a megfejtőknek!

A koncerteken a MOL Tehetségtámogató Program fiatal zenészei is fellépnek. A műsorok célja természetessé tenni a komolyzene hallgatását a fiatalok között, és felébreszteni bennük a tudatos hallgatás igényét.

A február 7-i koncert címe: Hogy vagy? - avagy a zeneszerző is lehet beteg

Közreműködik: Bácsy-Schwartz Zoltán, Kovács Sára, Mága Zoltán, Wijnands Emma (hegedű) és Erős Ditta, Kocsis Bálint, Kovács Gergely, Magyar Valentin (zongora)

Időpont: 2016. február 7., 11:00 Helyszín: Budapest Music Center, 1093 Budapest, Mátyás u. 8.

Jegyek 1000 forintos áron kaphatók a helyszínen, az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

A következő koncertek időpontjai:
2016. március 20. 11:00
2016. május 15. 11:00