Hírek / Civil szervezetek

Márciusban kezdődött el a munka. Egy megújult, az idősekkel foglalkozó hírportál létrehozása volt a cél, melyben a Battyhány- és a Dr. Mező Ferenc Gimnázium közösségi szolgálatos tanulói segítették az idősügyi tanács munkáját. A diákok iskolai közösségi szolgálati órájuk részeként támogatták a honlap létrejöttét, számítástechnikai, szerkesztési ismertekre tanították az idősebbeket, és hozzájárultak az új oldal kialakításához.

A május 5-i avatóünnepségen a városvezetés nevében Tóth Nándor alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. „Természetesen azért, hogy a világ és a mindennapok dolgaiban el tudjunk igazodni, nekünk is tennünk kell. Ennek az egyik módja, amire ez a mai nap is hivatott, hogy a digitális ismereteinket fejlesszük, folyamatosan."

Nagykanizsa

Az Idősügyi Tanács által szervezett informatikai tanfolyamoknak több mint 700 résztvevője volt.A városban működő nyudíjas klubok tagjai pedig örömmel vették a feléjük irányuló újabb kezdeményezést. Marczin Jenőné, a Bajcsai Nyugdíjas Klub vezetője szerint mindez azért hasznos, mert: „Nem kell bejárkálni mindig a hivatalba, ha valamit meg akarunk tudni. A neten keresztül sok mindent tudunk, az emberekről, kapcsolatokat tudunk teremteni. Én is úgy tanultam meg a netet az iskolaképzésen, igaz a feltöltés még annyira nem megy, de majd ősszel jelentkezem a haladóra, és az is menni fog.”

Az országosan is egyedülálló hírportálon (www.szenioroklapja.hu) megtalálhatóak a városban működő nyugdíjas klubok, azok lezajlott, illetve leendő programjai. A tervek között az eseménynaptár további fejlesztése szerepel. Kérdésünkre dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó elmondta: „Úgy indult az egész, hogy az idősek eseményeit tartalmazza, aztán hozzájuk kerültek a különböző idősügyi kluboknak helyt adó kulturális intézmények eseményei, és a következő hetekben szeretnénk ezt bővíteni úgy, hogy kilépünk a város civil közössége felé és a működő civil szervezeteket, egyházakat is megszólítanánk, hogy az eseménynaptár tekintetében csatlakozzanak a hírportálhoz.”