Hírek / Művészet-tudomány

Május 27-én pénteken 18 órakor a Bartók Béla Emlékházban hallgathatjuk meg játékát, május 28-án szombaton 17 órakor a Művészetek Palotájában Trónravárók – Fiatal Művészek Koncertsorozatán adja elő Muszorgszij Egy kiállítás képei című művét. Június 4-én szombat 11 órakor Dr. Dominkó Istvánnal közösen ismét színpadra lép a Liszt Ferenc Emlékmúzeumban.

Szokolay Ádám

Édesanyja kezdte zongorázni tanítani, majd később Aszalós Tünde tanítványa lett. 8 éves korától a Liszt Ferenc Zeneakadémia előkészítős hallgatója volt, ahol Eckhardt Gábor, Keveházi Gyöngyi, Várjon Dénes, Némethy Attila tanította. 19 évesen már 12 nemzetközi verseny nyertese. Jelenleg New Yorkban a Bard Egyetemen tanul a világhírű zongorista: Peter Serkin professzor hallgatójaként, ahova 1500 jelentkező közül, DVD felvétel és eddigi eredményei alapján választották ki. Júniusban 20-án 21 versenytársával méri össze tudását a híres négyfordulós Stecher-Horowitz Zongoraversenyen New Yokban.

Ádámot 2006 és 2013 között a MOL Tehetségtámogató Program segítette.