Hírek / Művészet-tudomány

Az első verseny májusban Olaszországban, Barlettában volt, ahol Farkas Lili az első díj mellett a legjobb nemzeti zeneszerző előadásáért járó különdíjat is megkapta. A második a Danubia Talents nemzetközi zongoraverseny volt itthon szeptemberben, ahol kiemelt első díjat kapott és a különdíjat is, amely egy fellépési lehetőség lesz a váci Szimfónikus Zenekarral. Novemberben a Vivo Youth nemzetközi versenyen New Yorkban kapott első díjat, amelynek gáláján december elején vett részt.

Lili az elmúlt másfél évben számos alkalommal bizonyította be kivételes zenei képességeit. 8 évesen kezdett zongorázni, első nemzetközi megmérettetése 2013 őszén volt Bécsben, a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen, ahol ötödik helyezett lett. 2014-ben már több nemzetközi versenyen végzett az első háromban. A versenyek mellett neves professzorok zongorakurzusain vett részt 2015-ben. Felvételt nyert a salzburgi Mozarteum különös tehetségekkel foglalkozó osztályába, ahol idén kezdte tanulmányait.

Lilit 2014 óta a MOL Tehetségtámogató Program segíti.