Hírek / Civil szervezetek

A színház érzékenyítő programja keretében fogadta be a Spektrum árnyalatai című kiállítást, amelyen két, autizmus spektrum zavarral élő fiatal, Ábrahám Sára és ifj. Csom Árpád alkotásait mutatja be. A kiállítás megnyitóját az Esőember c. darabjának bemutatójához igazította a színház, amely egy autista fiatalember életéről szól. A két fiatal alkotó akvarelljei és olajképei mellett bemutatják azoknak az 5-10 éves gyerekeknek a képeit is, amelyek az egyesület komplex zeneterápiás foglalkozásain készültek az elmúlt hónapokban.  Láthatók továbbá az egyesület egy korábbi, „Aut-karton” c. projektje során készült rajzok is, amelyeket autizmus spektrumzavarral élő gyermekek és az egyesület által felkért közismert személyek – sportolók, művészek – hoztak létre.

Brokés Judit, az egyesület elnöke a megnyitó alkalmával elmondta, 2013 óta segítik az autizmussal élő gyermekek életét. A folyamat része az alkotás is, amely segít az érzelmek kifejezésében. Céljuk, hogy esélyt adjanak a gyerekeknek az integrált nevelési intézményekbe való sikeres beilleszkedésre.

brokes-judit-szinhaz-fotoja.jpg

Az Autispektrum Egyesület érintett szülők kezdeményezésére jött létre. A gyerekek számára 3 éve biztosítanak egyéni és kiscsoportos formában zeneterápiás foglalkozásokat, amelyhez 2018-ban elnyerték a MOL Gyermekgyógyító Program támogatását. 2016-ban Csillagbusz nevű szemléletformáló könyvük az ’Év Gyermekkönyve’ innovációs díját nyerte el. 

Az autista alkotók képei mellett a színház Vági Edina mandalakészítő Érzések köre - Utazás a színek kör spektrumán című kiállításának is helyet ad.

fotó: www.petofiszinhaz.hu