Hírek / Művészet-tudomány

Vollein Ferencn balatoni témájú, valamint az Ó-és az Újszövetség, a zsidó-keresztény kultúrkör által ihletett alkotásait állították ki Balatonfüreden. A vonyarcvashegyi festőművész már közel fél évtizede a korosztályos hazai és nemzetközi képzőművészeti élet egyik kiemelkedő képviselője.

Eddig 31 önálló tárlatot rendezhetett kiemelkedő helyszíneken és számos csoportos tárlaton is részt vehetett, 20 hazai és nemzetközi korosztályos és felnőtt képzőművészeti alkotópályázatot nyert meg, vagy szerzett azokon előkelő helyezéseket. 16 éves kora ellenére máris két önálló, színes képzőművészeti kiadvánnyal rendelkezik, s 15 éves korában Budapesten, a Vörösmarty téren a 85. Ünnepi Könyvhéten dedikálhatta a "Színek bűvöletében" című 90 oldalas képkatalógusát.

Már öt éve a MOL Új Európa Alapítvány támogatottja, s negyedik éve Zalaegerszeg MJV legfiatalabb művészeti ösztöndíjasa. A Tehetséghidak pályázat egyik győzteseként 10 napos olaszországi egyéni képzőművészeti tanulmányúton vehetett részt Pisában, Firenzében és Rómában. Olyan országosan is ismert képzőművészek mentorálják képzőművészeti alkotótevékenységét, mint Veszeli Lajos Balaton-és Príma - díjas festőművész, Somogyi Győző Kossuth-, Munkácsy - és Mednyánszky-díjas feső-és grafikusművész.

A MOL Tehetségtámogató Program 2010-től segíti Vollein Ferencet.