Hírek / Művészet-tudomány

Az április 28. és május 1. között Pozsonyban megrendezett V. Flautiada Nemzetközi Fuvolaversenyen Albert első díjat nyert, aminek eredményeként ősszel szólistaként lép fel Pozsonyban a kamarazenekar élén. Ezenkívül különdíjban is részesült, ezzel Michael Martin Kofler fuvolaművész nyári mesterkurzusára kapott meghívást Klagenfurtba.

Szentgyörgyváry Albert óvodás korában vett először fuvolát a kezébe - azóta beleszeretett ebbe a hangszerbe. Két éve a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola fuvola szakos növendéke. Egyik legnagyobb eredményének tartja, hogy 2014-ben a Mesterek és Tanítványaik pályázat elnyerésével szólót játszhatott a Pécsi Filharmonikusokkal a Kodály Központban egy hangversenyen. Népzenével is foglalkozik, népdaléneklési versenyen országos helyezéseket ér el. 2013-ban az Anton Eberst VI. Nemzetközi Fuvolaverseny második helyezettje. A 2015-ben megrendezett Budapesti Nemzetközi Fuvolaversenyen első helyezett lett. Tagja a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola zenekarának, valamint a Siklósi Ifjúsági Fúvószenekarnak. Egyéni szereplései mellett számos kiemelkedő versenyeredménye van duó, vagy trió felállásban.

A MOL Tehetségtámogató Program 2014 óta Albert utazási költségeihez járul hozzá.