Hírek / Művészet-tudomány

Gáspár AttilaKilencedik alkalommal rendezték meg a Közép-európai Matematikai Diákolimpiát, ezúttal a szlovéniai Koper-ben. A rendezvényen összesen tíz közép-európai ország vett részt saját hatfős csapatával. A magyar csapat legfiatalabb tagja a 16 éves Gáspár Attila volt, aki egyéniben arany-, csapatban pedig bronzérmet szerzett.

Attila korábbi versenyeredményei is kiemelkedőek, csak a legutóbbi tanévben a következőket érte el: országos első helyezést szerzett a Középiskolai Matematikai Lapok B-jelű feladatainak pontversenyében, a Kenguru Nemzetközi Matematikaversenyen, a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen, a Bolyai Matematikai Csapatversenyen, valamint második díjas lett az Arany Dániel Matematikai Tanulóversenyen. A Nemzetközi Matematikai Diákolimpiára induló magyar csapat tartalék tagja volt.

Attila, folyamatosan képzi magát: rendszeresen járt az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola foglakozásaira és a budapesti központi olimpiai szakkörre, tagja volt a Matematikai Mulatságok Táborának (MaMuT), valamint a Diákolimpiát megelőző nyári táboroknak, csapattréningeknek. Utazásai finanszírozásában a MOL Tehetségtámogató Program segítette.

Gratulálunk!