Hírek / Civil szervezetek

Az Új Európa Alapítvány egy Magyarországon még újnak számító kezdeményezést valósított meg: Ónodi Eszterrel, a Katona József Színház színésznőjének körbevezetésével akadálymentesített, komplex színházi programot állított össze a MOL Gyermekgyógyító Program által támogatott Vakoda középiskolásai számára. Az Ahogy tetszik című előadásra szervezett program célja az volt, hogy olyan fiataloknak adja át a színház élményét, akiknek egyébként nincs lehetősége minőségi kultúrafogyasztásra.

A projekt nem csak egy – készülékek segítségével – narrált előadást akart nyújtani nekik, hanem azt a tapasztalatot is, hogy látó nézők között ülve éljék át a modern nyelvre átírt Shakespeare-darabot, a színpadi akciókat, fényeket, hangokat. Az előadást egyórás beavató színpadbejárás előzte meg, ahol a darabban szereplő színészek és a rendező közreműködésével a diákok megismerkedtek a színpaddal, kellékekkel, díszletekkel, és részt vettek az előadás előtti próbán.

A Vak Diákok Sportegyesületét 2009 óta a MOl Gyermekgyógyító Program támogatja.