Hírek / Művészet-tudomány

A 18 éves Dolfin Balázs szólistaként játszik a Zeneakadémián, Kocsis Zoltán vezényletével, a Zuglói Filharmóniával. Dolfin BalázsA november 7-én, 15.30-kor kezdődő koncerten Dvořák, Elgar és Schumann műveit hallgathatjuk meg.

További információk: http://zeneakademia.hu/hu/klasszikus/-/program/zugloi-filharmonia-20151107-1530

Jegyár: 2 100, 2 300, 2 700 Ft

Dolfin Balázs 6 éves korától kezdett el komolyabban ismerkedni a csellóval. Nyolc és fél évesen már 1. helyezést ért el az Országos Csellóversenyen, s ettől kezdve sorra nyerte az országos versenyeket. Több nemzetközi versenyen ért már el 1. helyezést és díjakat. 2010-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kivételes Tehetségek Osztályába. Emellett számos fellépésen (Pécsi Zenei Napok, Első Európai Tehetségnap, MÜPA, Kronbergi Zeneakadémia) és rendezvényen szerepelt meghívott vendégművészként. Tudását mesterkurzusokkal bővíti, ahol világhírű hazai és külföldi tanároktól tanul. A Virtuózok tehetségkutató műsor középdöntőse volt. Balázst 2010-tól támogatja alapítványunk.