Hírek / Művészet-tudomány

30. alkalommal rendezi meg tárlatát Vollein Ferenc ifjú festő. A kiállítást július 24-én, pénteken 18 órakor nyitják Kapolcsi kiállítás meghívómeg a Művészetek Völgye, Völgy Turisztikai Központjában, Kapolcson. A színvarázslat című kiállítást Weiner Sennyey Tibor, a Drót című irodalmi-művészeti-kulturális folyóirat főszerkesztője, író és költő nyitja meg, valamint fellép Gryllus Vilmos is.

A tárlat bemutatja a vonyarcvashegyi fiú sokszínű kulturális érdeklődését és kötődését: balatoni témájú, és az Ó-és az Újszövetség, a zsidó-keresztény kultúrkör által ihletett legfrissebb alkotásai is megtekinthetőek lesznek.

A kiállítás előzményként tavasszal 10 napos olaszországi képzőművészeti tanulmányúton vett részt a 16 éves művész Pisában, Firenzében és Rómában, a Tehetséghidak és a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Országos Szövetsége támogatásának köszönhetően.

A kapolcsi tárlattal párhuzamosan megtekinthető Ferenc másik, július 2-án Pécsett, a Martyn Ferenc Galériájában nyílt kiállítása, Balatoni Tündérország címmel.

Az ifjú tehetséget 2010 óta támogatja az Új Európa Alapítvány.