Hírek / Civil szervezetek

A MOL Magyarország vezetői és országunk élsportolói, Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardozó, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó és a magyar válogatott labdarúgó Juhász Roland saját készítésű süteményeiket árulták Budapesten, Békásmegyeren, Tiszaújvárosban és Százhalombattán.

A népszerű kezdeményezést már harmadik évben rendezték meg a vállalat dolgozói körében, ahol a megszokott ár többszöröséért fogytak az édességek. A befolyt összeget, több mint 1000.000 Ft-ot, a MOL megduplázta, így 2 millió forint került a két gyermek- és ifjúságrehabilitációval foglalkozó alapítványhoz.

Az adományt Szollár Domokos, a MOL Csoport kommunikációs igazgatója és Gáborné Haáz Andrea, a MOL Új Európa Alapítvány ügyvezetője adta át Bogár Zsuzsának, az Ágacska Alapítvány elnökének és Szalamonov Zsuzsának, a Transzplantációs Alapítvány kuratóriumi elnökének.

Ágacska Alapítvány az Örökbefogadásért és Családokért

Az Ágacska Alapítvány az örökbefogadás előtt állóknak és örökbefogadó családoknak nyújt támogató közeget. A szülőknek szóló programok, felkészítő tanfolyamok mellett pszichodráma csoportokat szerveznek az örökbefogadott gyermekek számára. A több korosztálynak meghirdetett csoportokban olyan kiemelt témákat dolgoznak fel, mint a csecsemőotthoni élmények, a vérszerinti szülőkről való fantáziák, a konfliktus-kezelés vagy az örökbefogadottság felvállalásának kérdései és szituációi. A program célja a meglevő magatartási és pszichés problémák kezelése mellett preventív is: a gyermekek benntartása az örökbefogadó családokban, annak érdekében, hogy ne kerüljenek vissza állami gondoskodásba. Munkájukat a MOL Gyermekgyógyító Program 2011 óta támogatja.

Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért

A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért több mint egy évitezede szervez élményterápiás nyári tábort a szervátültetésen átesett és szervátültetésre váró gyermekek és családjaik részére. A balatoni tábor játékos programjai segítik a gyerekeket a hosszú évek óta tartó betegség és a műtétek okozta trauma feldolgozásában. Sok gyerek az alapítvány által szervezett táborban nyaralt életében először, erre utal a tábor mottója: "Mi is nyaralunk". A Transzplantációs Alapítvány a szervátültetett gyerekek testvéreinek, szüleinek helyzetével is kiemelten foglalkozik, és a nyaralás során lehetőséget kínál a pszichológusok, orvosok által tartott egyéni és családos konzultációra. A MOL Gyermekgyógyító Program évek óta a kezdeményezés mellett áll.