Hírek / Sport

A mögöttünk hagyott hétvége sokkal inkább a fiatal vívókról szólt, mint a rutinos klasszisokról.

A női kardozóknál, a múlt héten ifjúsági Európa-bajnoki címet szerző Pusztai Liza az athéni világkupán egyéniben bronzérmet szerzett. A remek teljesítményt aztán a csapatban Liza sem tudta megismételni, kicsit fáradtnak tűnt a magyar csapat, amely egyből az első ellenfelétől, Japántól kikapott, és a 10. helyen végzett.

pusztai-liza-epan-meret.jpg

EGY NEM VÁRT, NAGYSZERŰ EREDMÉNY

Az  athéni kardverseny mellett Budapesten is világkupa-versenyt rendeztek, itt a párbajtőrvívók mérték össze tudásukat. A legjobb magyarként csodaszép bronzérmet szerző Andrásfi Tibor már a nyolcba jutással élete legjobb felnőtt eredményét érte el, de ezzel sem elégedett meg, a negyeddöntőben az egyik legjobb oroszt, Szuhovot győzte le meglehetősen simán (15-8).

A MOL Alapítvány által 2015 óta támogatott magyar párbajtőrvívónak végül a későbbi győztes Minobe állta útját, de ez az asszó is szorosan alakult, csak a hajrában tudta a maga javára fordítani az összecsapást a japán világklasszis.

andrasfi.jpg
fotó: Vívószövetség

“Nagyon boldog vagyok! A felnőtt mezőnyben ebben a szezonban 64 közé sem tudtam bejutni, és nagyon akartam bizonyítani. A jelek szerint összejött…”

- mondta boldogan a vívószövetség honlapjának Andrásfi.

“Lehet, hogy érdekes, de a legnehezebb asszót talán Siklósi Gerivel vívtam. A junior Eb-n is magyartól kaptam ki nemrégiben, nem akartam még egyszer ugyanígy járni. Utána, az orosz ellen minden bejött az éremért… Minobéval szemben már nem éreztem annyira, meg nagyon jól is vívott. Ma még emésztem, és talán ünneplem is kicsit ezt a sikert, aztán jöhet a felkészülés a junior világbajnokságra. Utána pedig állok elébe az újabb felnőtt feladatoknak.”