Hírek / Művészet-tudomány

A MOL Tehetségtámogató Program Művészet-tudomány kategóriájában olyan magyarországi általános és középiskolás diákok, diákcsoportok, ifjúsági csoportok pályázhattak, akik országos vagy nemzetközi versenyeken, kiállításokon kiemelkedő teljesítményt értek el eddig, és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükség.

Az értékelésben szakértő zsűri működött közre, amelynek tagja volt Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész, a Zeneakadémia tanára, Kállai Gabriella szociológus, az Oktatáskutató és fejlesztő Intézet munkatársa, és Várkonyi Péter mérnök, a BME tanára.

A nyertesek között van Mohai Zsófia oboista, aki nemrég a Junior Príma díjat vehette át komolyzene kategóriában és Verbőczi Noémi is, aki bekerült a világ egyik legrangosabb nemzetközi balettversenyének, a Prix de Lausanne-nak a döntőjébe.

Ebben az évben is segítjük a 18. életévüket már betöltött, korábbi pályázóinkat a Tehetségtámogató Klasszis program keretében. Ebben a kategóriában idén 11 tehetség nyert el támogatást több mint 2 millió forint összegben.

A MOL Tehetségtámogató Program Művészet – Tudomány kategóriáját legközelebb 2016 nyarán hirdetjük meg.

A MOL közhasznú alapítványán keresztül 2006 óta karolja fel a fiatal tehetségeket, eddig közel 3000 sportoló és művészeti vagy tudományos pályára készülő fiatal fejlődését segítette.

A nyertesek listája itt megtekinthető.