Hírek / Művészet-tudomány

A tárlat az utóbbi négy év művészi terméséből ad keresztmetszetet mintegy negyven alkotás bemutatásán keresztül, mely főként a 2015-2016-os, illetve a 2017-es művekre fókuszál. A tárlat anyagának témáját a balatoni és a toszkán táj, valamint az Ó-és Újszövetség által ihletett alkotások adják. A megnyitón Vollein Ferencet Zalaegerszeg MJV nevében Sümegi László önkormányzati képviselő köszöntötte a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a keszthelyi képzőművészek nevében pedig Oravecz Viktória festőművész, a Művész Café vezetője méltatta a korosztályában hazai és nemzetközi szinten is páratlan művész pályafutását.

A tárlatot Szemes Péter mentor, esztéta, a Pannon Tükör szerkesztője nyitotta meg. A rendezvényen díszvendégként részt vettek a legnagyobb kortárs hazai magángyűjteménynek, a Völgyi-Skonda Kortárs Gyűjteménynek a tulajdonosai, Völgyi Miklós és Skonda Mária,valamint Németh János,Kossuth-és Munkácsy-díjas keramikus,a Nemzet Művésze, a magyar Művészeti Akadémia állandó és rendes tagja is. A megnyitót Petik Ákos keszthelyi gitárművész színesítette klasszikus és flamenco zenéket felidéző gitárjátékával.

A MOL Tehetségtámogató Program 2010-től segíti Vollein Ferencet.